Dorpsbelangen Biddinghuizen heeft eindelijk student voor zwembadonderzoek

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Dorpsbelangen Biddinghuizen heeft eindelijk een student gevonden, die onderzoek gaat doen naar de mogelijkheden om zwembad De Alk levensvatbaar te houden. Jos Boone uit Dronten bekijkt de komende 20 weken de commerciële mogelijkheden. Het is de bedoeling dat daarna een bouwkundestudent ermee aan de slag gaat.

De gemeente Dronten wil dat de dorpsbewoners van Swifterbant en Biddinghuizen een bijdrage leveren aan de instandhouding van de zwembaden De Abelen en De Alk. In Biddinghuizen bestonden aanvankelijk ambitieuze plannen, maar is het zwembad zo langzamerhand een hoofdpijndossier geworden.

Moeilijk gehad

„We hebben wel eens een moment gehad dat we dachten: laat maar, we stoppen ermee, het heeft geen zin”, biechtte voorzitter Willem Feiken dinsdag op tijdens de voorjaarsvergadering. De zwembadgroep uit Dorpsbelangen is toch doorgegaan en zij zijn nu beloond.

Jos Boone is vierdejaars HBO-student commerciële economie. „Wij hebben hem wat ideeën meegegeven en we hopen dat hij er een mooie opdracht van kan maken”, aldus Feiken.

Mooi plan

Het was de bedoeling dat er aan het eind van het jaar een afgerond plan zou liggen. Willem Feiken: „Ik denk niet dat we dat halen, maar we houden moed en we zullen zorgen voor een mooi plan.”

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 6 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 7 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 7 uur geleden