Voormalig kampioen Cees Bouma
Voormalig kampioen Cees Bouma ©maartenheijenk.nl

Dit jaar geen frikandellenwedstrijd bij Opdreef Festival in Biddinghuizen

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Het Opdreef Festival in Biddinghuizen begint maandag (4 juni) met de avondvierdaagse. De rest van de week zijn er tal van activiteiten in het dorp. Na drie jaar staat het kampioenschap frikandellen eten niet meer op de rol. „Het paste dit jaar niet in het programma”, zegt voorzitter Teun van Beek van stichting De IJsvogel.

Het kampioenschap werd twee keer gewonnen door Cees Bouma uit Biddinghuizen. Vorig jaar verorberde Victor Kamstra uit Kampen maar liefst 24 frikandellen.

Maaltijd

De IJsvogel heeft dit jaar gekozen voor een zaterdag die ook voor de senioren interessant is. „En het frikandellen eten was toch vooral een jeugdige aangelegenheid”, legt Teun van Beek uit, „We hebben nu op dat tijdstip een maaltijd waar het hele dorp kan aanschuiven.”

Staan er bij die maaltijd ook frikandellen op het menu? „Haha, het is een verrassingsmaaltijd, dus ik ga niet zeggen wat er op het menu staat”, antwoordt de voorzitter, „Maar ik kan een klein tipje van de sluiter oplichten: er zitten geen frikandellen bij.”

Programma Opdreef Festival

Bron: persbericht stichting De IJsvogel

Avondvierdaagse

De avondvierdaagse wordt gelopen op maandag 4, dinsdag 5, donderdag 7 en vrijdag 8 juni. De start en finish vinden plaats op het Maaiveld aan de Verlengde Baan.

Kermis

Tijdens de feestweek zal de kermis ook weer van de partij zijn en alle attracties zijn zeker een bezoekje waard voor zowel jong als oud.

Ondernemers BBQ

Op vrijdag 8 juni wordt er voor ondernemers en hun medewerkers een gezellige BBQ georganiseerd. Deze BBQ is een besloten aangelegenheid.

Zaterdag 9 juni
Braderie/kofferbakmarkt

Rond de winkels en op het evenemententerrein wordt een grote braderie en kofferbakmarkt gehouden. Aanvang 10.00 uur, einde 16.00 uur. Wilt u nog deelnemen aan de braderie of kofferbakmarkt, aanmelden kan nog via opdreef-festival@ijsvogel.net.

Terras op het Maaiveld

Vanaf 12.00 uur is er op het Maaiveld een groot terras waar u gezellig een drankje kunt nemen. Buienradar voorspelt mooi weer dus dat wordt samen genieten.

MEC Dronten en show ambulance

Van 12.00 uur tot 16.00 uur zal het MEC Dronten uit hun collectie een aantal antiquiteiten tentoonstellen. U zult zeker wat bekends van vroeger tegen komen. Op het Maaiveld staat ook een echte ambulance waarin u een kijkje kunt nemen.

Opdreef maaltijd

Om 16.00 uur gaat de tent open voor een gezellige maaltijd. Deze maaltijd is bedoeld voor alle inwoners en staat in het teken van gezelligheid, saamhorigheid en muziek. Tijdens deze maaltijd komt Stefan Storm een optreden verzorgen met onder andere nummers van Guus Meeuwis. Opgeven: opdreef-festival@ijsvogel.net

Feestavond

Na een aantal jaren van afwezigheid komt er tijdens het Opdreef Festival 2018 weer een grote feesttent naar Biddinghuizen. De feestavond start na afloop van de Opdreef maaltijd. Tijdens de feestavond komt coverband Total Eclipse een spetterende show verzorgen.

Interreligieuze bijeenkomst

Zondag 10 juni sluiten we de feestweek af met een interreligieuze bijeenkomst georganiseerd door de werkgroep WIBB (Werkgroep Interreligieuze Bijeenkomst Biddinghuizen). De tent is geopend vanaf 14.30 uur en de toegang is gratis.


Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 16 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 17 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 17 uur geleden