Oplossing voor verkeersdrukte bij Lowlands en Defqon.1 zit ‘m niet in meer asfalt

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - De oplossing van de verkeersdrukte rond evenementen als Lowlands en Defqon.1 wordt niet gezocht in de sfeer van meer asfalt. „Het gaat om slimme oplossingen om de doorstroming te bevorderen”, zei wethouder Peter van Bergen woensdag in antwoord op vragen van D66.

In september werd er een stuurgroep in het leven geroepen, die zich buigt over de verkeersdrukte op de Spijkweg bij festivals en beurzen. „Deze stuurgroep moet voor de zomer 2018 rapporteren over (on)mogelijkheden”, schrijven B en W.

Rob van der Schans (D66) vroeg donderdag naar de actuele stand van zaken. Wethouder Van Bergen (Leefbaar Dronten) antwoordde dat er enkele bijeenkomsten zijn geweest met organisatoren van evenementen, de provincie en een aantal gemeenten: „We hebben een analyse gemaakt van knelpunten en mogelijke oplossingen.”

Harderwijk

Eén van de mogelijke oplossingen is een aanbod van de gemeente Harderwijk om een groot parkeerterrein in die gemeente te gebruiken. Van Bergen vertelde dat er gekeken wordt naar mogelijkheden om de bezoekers van evenementen als Lowlands te vervoeren tussen Harderwijk en het Walibi-evenemententerrein.

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 2 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 2 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 3 uur geleden