Roelf Raterink (PvdA)
Roelf Raterink (PvdA) ©maartenheijenk.nl

Calamiteitenroute voor Lowlands, Defqon en Opwekking staat los van verkeersvraagstuk

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - De gemeente Dronten wil een calamiteitenroute aanleggen bij het Walibi-evenemententerrein. Voor Roelf Raterink (PvdA) kwam dit voorstel als een verrassing. Burgemeester Aat de Jonge zei in een reactie dat het niets te maken heeft met de files bij beurzen en evenementen als Lowlands en Defqon.1.

Een stuurgroep met gemeenten, provincies en organisatoren van evenementen buigt zich over de verkeersproblematiek rond Walibi. Roelf Raterink had nog weinig vernomen van de bevindingen van die stuurgroep. Hij toonde zich daardoor verrast met het voorstel om nu opeens 340.000 euro uit te trekken voor de aanleg van een calamiteitenroute. Ook vindt hij dat omringende gemeenten eraan kunnen meebetalen.

Goede aan- en afvoer

„De calamiteitenroute is een wens die wij al lang hebben”, antwoordde de burgemeester, „Het gaat om een goede aan- en afvoer bij calamiteiten en dat staat los van het verkeersvraagstuk.”

Meebetalen door andere gemeenten zit er dan ook niet in. Wel gaat de gemeente een bijdrage vragen aan de organisatoren van evenementen.