Rob Triest (li.) propageert zijn hobby.
Rob Triest (li.) propageert zijn hobby. eigen foto

Rob Triest uit Biddinghuizen mag korf vlechten voor Breughel-expositie in Wenen

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN ā€“ Rob Triest heeft de eervolle opdracht gekregen om een korf te vlechten voor het prestigieuze Kunst Historisches Museum in Wenen. De korf wordt daar dit najaar gebruikt in een tentoonstelling ter nagedachtenis van het 450ste sterfjaar van Pieter Breughel.

De inwoner van Biddinghuizen is in deze regio bekend als imker en korfvlechter. Zo is hij werkzaam op het voormalige eiland Schokland en bij het Mechanisch Erfgoed Centrum aan de Dronterweg in Dronten. Hij vertelt graag over zijn hobby en gaf onlangs nog een gastles bij basisschool De Wingerd in zijn woonplaats.

Bijenmarkt in Uddel

Vorige week stond hij met zijn korven op de bijenmarkt in Uddel. Daar werd hij op een gegeven moment aangesproken door Volker Dietzel, restaurateur in Dresden. Die vroeg of Triest een bijenkorf uit het jaar 1560 kon vlechten voor een tentoonstelling over de beroemde Vlaamse schilder Pieter Breughel.

Rob hoefde er niet lang over na te denken. De winterrogge, die hij gaat gebruiken, is inmiddels gezaaid en kan over een maand geoogst worden. ,,Dat gaat gebeuren met traditionele werktuigen en in gepaste kledij. Ook het drogen gebeurt op de oude manierā€, aldus de korfvlechter, ,,Ik sta te popelen om aan deze mooie opdracht te mogen beginnen.ā€

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 10 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 10 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 11 uur geleden