Ongeveer 115 meldingen over geluidsoverlast Lowlands van overkant Veluwemeer

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Ongeveer 115 inwoners van Oldebroek, Elburg en Nunspeet hebben gehoor gegeven aan de oproep van hun gemeente om geluidsoverlast van Lowlands te melden. De meldingen gingen vooral over dreunende basgeluiden, die tot vier à vijf uur in de ochtend hoorbaar waren.”

Een woordvoerster van de gemeente Oldebroek meldt desgevraagd: „Dit weekend heeft de geluidstechnicus ruim honderd meldingen gekregen op het nummer dat daarvoor beschikbaar was.” De meeste meldingen kwamen uit de gemeente Elburg (circa 90), gevolgd door Nunspeet (circa 15) en Oldebroek (circa 10).

Windrichting

De meldingen van basgeluiden worden bevestigd door de technicus van de drie gemeenten: „Hij heeft - door zijn eigen metingen en door rondrijden in het gebied - kunnen constateren dat dit beeld klopt.” De technicus is elke avond tussen zeven uur en half twaalf in elke gemeente actief geweest. Hij heeft de basgeluiden afhankelijk van de windrichting vastgesteld.

De gemeenten gaan de meldingen en metingen nader analyseren. Ze verwachten over ongeveer een week met meer informatie te komen.

Voor ’t eerst

Het was dit jaar voor ’t eerst dat de inwoners van Elburg, Nunspeet en Oldebroek de geluidsoverlast konden melden via WhatsApp en sms. De drie gemeenten waren daartoe overgegaan na de klachten bij vorige edities van Lowlands en Defqon.1. Via de gemeentelijke websites en huis-aan-huiskranten waren de inwoners opgeroepen om overlast te melden.

Asv Dronten
Asv Dronten maakt zich op voor kraker, vanmiddag in Apeldoorn 21 uur geleden
Wethouder Duvekot
Peter Duvekot: Jongerenwerk Biddinghuizen kan vanaf mei aan de slag aan De Dreef 22 uur geleden
De officiële opening van de tulpenroute in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er zaterdag te doen? Beleeftuin, tulpenroute, concerten, campers 22 uur geleden