Claudia en Bram bij de waterskivereniging in Biddinghuizen.
Claudia en Bram bij de waterskivereniging in Biddinghuizen. Karin van Meeteren

Bram en Claudia stappen bij waterskivereniging in huwelijksbootje: „Sprookjesachtig”

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Claudia van Broekhuizen uit Zaandam doet aan waterskiën, Bram Reefman uit Enschede is wakeboarder. Ze leerden elkaar kennen bij waterskivereniging De Harder in Biddinghuizen. Zondag stapten ze op dezelfde locatie in het huwelijksbootje, bijna letterlijk. „Sprookjeachtig”, zo omschrijft een gelukkige Claudia de gebeurtenis aan de waterkant, „Het was één van de mooiste dagen van ons leven.”

„We zijn alle twee watersportliefhebbers. Toen we besloten te gaan trouwen, zeiden we tegen elkaar: het is ongeveer twee jaar geleden dat we elkaar daar leerden kennen, hoe mooi zou zijn om op die locatie in het huwelijk te treden? We hoorden dat je in de gemeente Dronten zelf een locatie mag kiezen, dus we hebben geïnformeerd, een aanvraag ingediend en dat werd goedgekeurd.”

„We hebben elkaar niet op het water ontmoet, maar wel bij de haven”, blikt Claudia terug, „We bleken watersport allebei helemaal geweldig te vinden en hebben een keertje afgesproken. Dat was leuk en nu na twee jaar zijn we in het huwelijksbootje gestapt.”

Eerste keer

Waterskivereniging De Harder bestaat meer dan veertig jaar en voor de club was het de eerste keer dat er iemand trouwde. Ook voor trouwambtenaar Marleen Vos was het een bijzondere gebeurtenis, zo erkende ze tegenover het bruidspaar.

Alhoewel het dus een niet-alledaagse gelegenheid was, is het in Dronten al langer mogelijk om ergens anders te trouwen dan in het gemeentehuis. Voor Walibi Holland en Lands End hoeft dat niet speciaal aangevraagd te worden, alhoewel het café-restaurant in Ketelhaven inmiddels gesloten is. Daarnaast mogen partners ook zelf een plek kiezen. Die wordt dan door B en W aangewezen als eenmalige huwelijkslocatie.

Een topdag

Het werd zondag voor Claudia en Bram een onvergetelijke dag. En dat was mede te danken aan de locatie: „We hadden echt een topdag. Er waren allemaal supergezellige mensen en de locatie maakte het helemaal af. We zijn allebei echte watersporters en als je dan kunt trouwen op het plekje waar je altijd samen je hobby uitoefent… We keken uit over het water, waar we aardig wat uurtjes samen hebben doorgebracht. Dat maakte het bijna sprookjesachtig.”

Hebben jullie zondag nog op de waterski’s of het wakeboard gestaan? „We hebben er wel aan gedacht om dat te doen”, lacht Claudia, „Maar dat hebben we toch maar achterwege gelaten.”