Boekenmarkt Zon en Zegen.
Boekenmarkt Zon en Zegen. ©maartenheijenk.nl

Drukte bij boekenmarkt Zon en Zegen loopt iets terug: „Je ziet weinig jongeren”

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - De hoeveelste boekenmarkt het was, kon organisator Lenie Christiaanse zaterdag niet precies zeggen: „Ik denk de 32ste of de 33ste.” De verkoop in kerkcentrum De Voorhof leverde christelijk gemengd koor Zon en Zegen zo’n 1.300 euro op.

Het koor gebruikt de opbrengst voor haar concerten: „Dat is vrij duur, dus dan is iedere aanvulling welkom.” Bovendien brengt de boekenmarkt weinig kosten met zich mee: „Het is allemaal gegeven spul.”

Dat is jammer

Lenie Christiaanse constateert wel dat de belangstelling voor de boekenverkoop ieder jaar een beetje terugloopt: „Je merkt dat mensen niet meer komen omdat ze ouder worden en je ziet weinig jongeren. Dat is jammer.”

Opgeven doet ze echter niet: „Nee joh, het is voor ons een feestje. Wat is er nou gezelliger dan over boeken praten? Er komen mensen die vragen: heb je dit of heb je dat boek? Als je dan kunt zeggen dat je ‘m hebt zien liggen en je kunt ‘m nog vinden ook, dat is toch mooi? Dan zie je mensen helemaal gelukkig weggaan.”

Het is voor Lenie ook een persoonlijke hobby: „Ik ben een enorme boekenliefhebber. Ik lees veel, maar eigenlijk nog te weinig. Ach, ik ben nu eenmaal druk, ik ben een beetje een duizendpoot.”

Oud papier

De boeken gingen zaterdag van de hand voor prijzen variërend van 20 cent tot 4 euro. Na afloop werden alle overgebleven boeken geselecteerd. „De mooiste houden we voor volgend jaar en de rest gaat naar het oud papier. Dat levert dan ook weer geld op.”