Afbeelding
eigen foto

It’s Kringloop neemt De Basisz in winkelcentrum Biddinghuizen over

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - „Wij zijn verheugd te kunnen mededelen dat It’s Kringloop uit Dronten heeft besloten onze winkel over te nemen.” Dat meldt leer-werkbedrijf De Basisz uit Zeewolde over haar zaak in het winkelcentrum van Biddinghuizen.

„Na intensieve gesprekken tussen De Basisz en It’s is gebleken dat It’s de sociale doelstelling van De Basisz herkent en door wil zetten in Biddinghuizen”, aldus Martine Kruider van De Basisz.

Bijzondere winkel

Jan en Lieke de Lange van It’s: „Voor ons komt deze overname op een mooi moment. We hebben op deze manier een hele bijzondere winkel erbij; met aandacht voor het dorp, de mensen en de kringloop.’’

Corine Kroon en Martine Kruider van De Basisz zijn blij met deze ontwikkelingen: „We vinden het voor Biddinghuizen echt heel fijn dat de voorziening van de kringloopwinkel blijft, met de sociale functie.”

„Voor ons geeft het een goed gevoel dat wat er is opgebouwd wordt doorgezet. We noemden De Basisz niet voor niets ‘het pareltje van Biddinghuizen’. Dit is allemaal mogelijk gemaakt door enorme inzet van het team en de betrokken vrijwilligers. Je wilt niet dat daar een eind aan komt en nu kan het werk ook echt doorgaan.’’

16 januari open

De Basisz is komende zaterdag (22 december) voor het laatst geopend. Daarna wordt het stokje overgedragen aan It’s Kringloop, die op woensdag 16 januari de deuren weer opent.