Dorhout Mees
Dorhout Mees Google StreetView

Dorhout Mees legt bij Biddinghuizen één van grootste zonneparken van Nederland aan

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Het grootste zonnepark van Nederland ligt bij Vlissingen, heeft ruim 140.000 zonnepanelen en kan jaarlijks zo’n 50 megawatt aan stroom opwekken. Dorhout Mees in Biddinghuizen heeft plannen voor een vergelijkbaar zonnepark, zo blijkt uit een publicatie van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Ook het zonnepark van Dorhout Mees moet ten minste 50 megawatt gaan opwekken. Dat is goed voor de elektriciteit van 14.000 huishoudens. Het wordt niet het allergrootste zonnepark van Nederland, want in Groningen wordt het komend jaar een zonnepark geopend dat ruim dubbel zo groot is.

Provincie en gemeente

Dorhout Mees heeft over de plannen al uitvoerig overlegd met de provincie Flevoland en de gemeente Dronten. Het zonnepark sluit aan bij het beleid van zowel de provincie als de gemeente. Dronten is dan ook voornemens om een omgevingsvergunning te verlenen.

Volgens de wet is het plan zó groot, dat de coördinatie bij het Rijk zou moeten liggen. Mede omdat het zonnepark niet strijdig is met Windplan Groen, heeft het ministerie de ‘Rijkscoördinatrieregeling’ buiten toepassing verklaard.

Afbeelding
Vanwege veiligheid éénrichtingsverkeer op De Zoom, Binnendoor en De Poort 22 uur geleden
Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 22 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 23 uur geleden