Bijeenkomst in Biddinghuizen over Windplan Groen.
Bijeenkomst in Biddinghuizen over Windplan Groen. ©maartenheijenk.nl (archieffoto)

Ook het ministerie zoekt naar alternatieven voor windmolens bij Biddinghuizen en Ketelhaven

Biddinghuizen

DRONTEN - Niet alleen de gemeente Dronten en Windkoepel Groen zoeken naar alternatieven voor de windmolens vlakbij Biddinghuizen en Ketelhaven. Ook het ministerie van Economische Zaken & Klimaat en de provincie Flevoland zijn ernaar op zoek. Vooralsnog heeft die zoektocht echter nog niets opgeleverd.

B en W van Dronten hebben besloten het zogenaamde ‘ontwerp inpassingsplan’ van Windplan Groen ter inzage te leggen. Het college stelt dat er geen gronden zijn om de omgevings-vergunningaanvragen voor windmolens voor Windplan Groen te weigeren.

19 Molens geschrapt

Uit het plan blijkt dat er in verband met de veiligheid voor het vliegverkeer ten opzichte van het voorontwerp negentien windmolens zijn geschrapt door Windplan Groen. B en W schrijven hierover: „Dit heeft niet geleid tot extra plaatsingszones of turbines elders, maar hierdoor is er vooralsnog geen ruimte om andere turbines af te laten vallen, bijvoorbeeld nabij Biddinghuizen of Ketelhaven.”

„Wel hebben betrokken gemeenten, provincie, ministerie en WKG zich gecommitteerd een inspanning te leveren om, naast het huidige plantraject, alternatieven te verkennen waarbij dat alsnog mogelijk is”, vervolgen B en W.?

Windplangroen