Evenement Opwekking staat dit jaar in het teken van ‘Dieper met de Geest’

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Stichting Opwekking heeft voor het het weekeinde van 7 tot en met 10 juni de 49ste editie van de Pinksterconferentie georganiseerd. Op het evenemententerrein van Walibi Holland in Biddinghuizen is het thema dit jaar: ‘Dieper met de Geest’.

„In de loop der tijd is deze conferentie uitgegroeid tot een ontmoetingsplaats waar duizenden christenen uit verschillende kerken en gemeenten met elkaar het pinksterfeest vieren”, schrijft de stichting Opwekking.

Tienduizenden bezoekers

„Tijdens het weekend komen duizenden mensen kamperen op het terrein en nog eens tienduizenden bezoeken de conferentie als daggast. De programma’s voor alle leeftijden zijn gratis toegankelijk.”

Festivaldirecteur Ruben Flach: „We verlangen ernaar om tijdens het pinksterweekend mensen mee te nemen in een boodschap die verdieping brengt in hun geestelijk leven. We willen mensen bemoedigen en aansporen om dieper te gaan, door en met de Heilige Geest.”

Programma’s

Naast de programma’s voor volwassenen is er ook een programma-aanbod rondom het conferentie-thema voor andere bezoekers. „Het jongerenprogramma heeft het thema ‘deeper’ meegekregen en zoomt in op dichterbij Jezus leven en meer helderheid daardoor in alledaagse situaties.”

„Bij de tieners staat alles in het teken van ‘focus’ omdat, wanneer Jezus in het centrum van ons leven staat, dit elk aspect van ons leven beïnvloedt. En ook op het kinderplein en in de bijzondere-mensen-tent, voor mensen met een verstandelijke beperking, gaat het over een ontmoeting met de levende God.”