Afbeelding
Brandweer Biddinghuizen

Hulpdiensten rukken massaal uit voor schipper onder invloed en zonder vaarbewijs

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - De brandweer van Biddinghuizen is zaterdagavond in actie gekomen na een melding van een drenkeling aan de Harderdijk. De man bleek gered te zijn. Hij had wel ruim vier keer de toegestande hoeveelheid alcohol op.

„Onderweg kregen wij te horen dat het ging om een klein speedbootje dat rondjes draaide en dat er niemand in zat”, meldt de brandweer Biddinghuizen, „Eenmaal ter plaatse hoorden wij van mensen op een ander bootje dat de schipper veilig op de wal stond aan de andere zijde van het water. Uiteindelijk heeft KNRM Station Elburg het bootje tot stilstand weten te krijgen en zijn wij terug naar de kazerne gegaan.”

Alcohol

De politie aan de andere kant van het Veluwemeer meldt: „Agenten zijn naar de man toe gegaan om erachter te komen wat er aan de hand was. De man vertelde dat hij van boord was geraakt en dreigde te verdrinken. Een passant had hem gered."

„De man bleek onder invloed van alcohol. Hij blies 910 ug/l. Dat is ruim vier keer de maximum toegestane hoeveelheid. Ook had hij geen vaarbewijs. Daarom is de 58-jarige man uit Nunspeet aangehouden. De boot is voor onderzoek in beslag genomen.”

Dodemanskoord

Verder bleek dat het zogenaamde ‘dodemanskoord’ in de boot niet goed was bevestigd: „Daardoor bleef de boot varen toen de schipper over boord raakte.”