Afbeelding
Ā©maartenheijenk.nl

Johanna in Biddinghuizen ā€˜sleepboot van het jaarā€™: ā€žWe hebben ā€˜m helemaal opgeknaptā€ (7 foto's)

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Een rondvaart met burgemeester Jean Paul Gebben en de organisatoren van het Op Dreef Festival bezegelde vanmiddag de uitverkiezing van de Johanna tot ā€˜sleepboot van het jaarā€™. Eigenares Manon Been was bijzonder in haar nopjes met het feit dat de organisatoren van het sleepbootfestival in Biddinghuizen haar boot hadden uitgekozen.

Reinoud van der Nagel en Manon Been hadden de boot vorig jaar nog maar net in hun bezit, toen ze deelnamen aan de eerste editie van het sleepbootfestival van stichting De IJsvogel. Bij hun terugkeer in Biddinghuizen was de sleepboot uit 1939 onherkenbaar veranderd. ā€žEr zat veel roest aan, we hebben ā€˜m helemaal opgeknapt, helemaal opnieuw geschilderdā€, vertelt Manon.

Tal van activiteiten

De komst van de historische sleepboten was Ć©Ć©n van de hoogtepunten van het festival in Biddinghuizen. Aan de Havenkade waren vanmiddag tal van activiteiten, waaronder een braderie en stands van bijvoorbeeld de Vaargroep Flevoland met tal van modelboten en stichting Veteranen Gemeente Dronten.

De brandweer liet kinderen een brand blussen en liet de bezoekers van het festival met behulp van een VR-bril ervaren wat de gevolgen kunnen zijn als er geen rookmelders in huis zijn. Piratenkoor De Blauwbaarden had een festival georganiseerd met ook optredens van mannenkoor Recht deur Zee uit IJsselmuiden en stadskapel Concordia uit Elburg.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
 Jan Schuurhuis (voorzitter De IJsvogel)
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 19 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 19 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 20 uur geleden