Gemeente Dronten betaalt 10.000 euro mee aan tweede veerboot over Veluwemeer

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Sinds 2004 vaart er in de zomermaanden een veerpontje tussen de Bremerbaai en de gemeente Nunspeet. Dit is zó’n succes dat er nu gewerkt wordt aan een tweede boot. De gemeente Dronten is bereid hieraan mee te betalen: 10.000 euro.

In de zomer worden wandelaars en fietsers zeven dagen per week van de ene naar de andere kant van het Veluwemeer gebracht. Het veer heeft een capaciteit van maximaal 12 personen per keer.

Nevatieve reacties

„Op piekdagen voldoet het huidige veer niet aan de vraag”, schrijven B en W in een motivatie van de subsidie, „Het komt voor dat recreanten een uur of langer moeten wachten. Dit levert negatieve reacties op en het komt het imago van de veerverbinding niet ten goede.”

Het huidige veer wordt geëxploiteerd door Aquacentrum Bremerbergse Hoek en bedruipt zichzelf al zes jaar. Samen met de coöperatie Gastvrije Randmeren wil de recreatieondernemer nu extra mensen overzetten. Een grotere boot kan echter niet, omdat het Veluwemeer daar aan de Nunspeetse kant niet diep genoeg voor is.

66.000 euro

Daarom ligt er nu een plan voor een tweede veer ter waarde van 66.000 euro. De bedoeling is dat dit bedrag door verschillende partners bijeen wordt gebracht, waaronder dus de gemeente Dronten. De exploitatie, het beheer en onderhoud komen daarna voor rekening van de ondernemer.

Video