Wethouder Irene Korting (VVD).
Wethouder Irene Korting (VVD). ©maartenheijenk

Wethouder geeft toe: Toekomstplannen voor winkelcentra zijn pas in maart of april klaar

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Wethouder Irene Korting (VVD) geeft toe dat het haar niet lukt om in december de actieplannen voor de diverse winkelcentra in de gemeente Dronten klaar te hebben: „Het duurt langer dan gedacht.” Ze denkt dat het eind maart of april 2020 wordt.

De fractie van het CDA uitte verschillende keren haar bezorgdheid. Zij waren bang dat de wethouder de toekomstplannen voor de winkelcentra zou afraffelen.

De wethouder antwoordde steeds dat zorgvuldigheid belangrijker is dan snelheid, maar liet zich niet uit over de planning. Woensdag deed ze dat tijdens de najaarsvergadering van Dorpsbelangen Biddinghuizen eindelijk wel.

Biddinghuizen en Swifterbant

Zoals eerder aangekondigd begint de gemeente met het maken van plannen voor Biddinghuizen en Swifterbant. „Want in die dorpskernen staat de vitaliteit van de winkelcentra het meest onder druk.”

Irene Korting kondigde aan dat alle partijen betrokken worden bij het maken van plannen, dus ook de consumenten, winkeliers, vastgoedeigenaren en Dorpsbelangen: „We willen het zorgvuldig laten verlopen.”

Hoeveel geld?

Eén van de leden van Dorsbelangen wilde weten hoeveel geld de gemeente beschikbaar stelt. „Er kan van alles uitkomen”, antwoordde de wethouder, „Daarom willen we niet van tevoren een bedrag noemen.”

Korting is optimistisch: „Als we het samen oppakken denk ik dat we best mooie resultaten kunnen boeken.