Richard Bossenbroek
Richard Bossenbroek ©maartenheijenk.nl

Biddinghuizen is heel wat van plan met zwembad De Alk: „Willen eigenlijk wat nieuws bouwen”

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - „Alle problemen rond het Multifunctioneel Gebouw zijn nog maar net opgelost en we willen alweer wat nieuws”, lachte Richard Bossenbroek over de plannen voor zwembad De Alk in Biddinghuizen. „We hopen dat in 2021 de schop in de grond gaat.”

De voorzitter van de groep die zich bezighoudt met het zwembad voerde het woord tijdens de najaarsvergadering van Dorpsbelangen. „Het zwembad wordt er niet beter op, er mòet wat gebeuren”, zei hij.

Zwembad behouden

Vorig jaar bleek uit onderzoek dat de inwoners van Biddinghuizen het zwembad willen behouden, maar dat ze ook vragen om modernisering. Onder leiding van Bossenbroek werd een plan opgesteld dat 6,5 ton kostte, maar een subsidieverzoek bij het provinciale fonds Leefbaarheid werd afgewezen.

In juli sprong de gemeenteraad op de bres voor het openluchtzwembad. Op voordracht van de fractie van Leefbaar Dronten werd besloten dat De Alk definitief een opknapbeurt krijgt.

Niveauverschillen

Richard Bossenbroek herinnerde eraan dat de omgeving van het zwembad vorig jaar tijdens de vrijwilligersactie NL Doet is opgeruimd. De bedoeling is nu dat het niveauverschil weg gaat en dat de oude gebouwen tegen de grond gaan.

„We willen eigenlijk wat nieuws bouwen en we moeten ook wat met de technische installaties. De baden zijn op zich goed, daar gaan we niks mee doen.”

Oude gymzaal

Vanuit de vergadering werd geopperd om de naastgelegen gymzaal bij de plannen te betrekken. Bossenbroek antwoordde dat deze wordt afgebroken als het MFG klaar is. „En dat is misschien maar beter ook”, wees hij op de bouwkundige staat.

Als die gymzaal weg is, blijft er een terrein van ongeveer één hectare over. „Een mooie ruimte om andere dingen te organiseren. Dus niet alleen een zwembad, maar een gebied dat gaat léven!” Bossenbroek wil er bijvoorbeeld verenigingen bij te betrekken: „Onze plannen worden de laatste tijd groter en groter. Misschien wordt het wel een MFG 3...”

Overleg met gemeente

De werkgroep is in intensief overleg met de gemeente Dronten. Daarbij wordt onder andere gekeken hoe het eigenaarschap geregeld moet worden en wie de beheerder wordt. Een extern adviesbureau onderzoekt namens de gemeente de mogelijkheden.

Richard Bossenbroek deed een oproep om de werkgroep te komen versterken: „We willen het goed doen en daar hebben we mensen voor nodig.”