Lowlands
Lowlands Jeroen Nooij

Defqon.1, Lowlands en Mud Masters nog niet afgelast: ā€žVoorbereidingen gaan doorā€

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Van de grote evenementen op het Walibi-evenemententerrein is Opwekking (eind mei) al afgelast vanwege de coronacrisis. Defqon.1, Lowlands en Mud Masters zijn officieel nog niet gecanceld, maar doorgaan wordt steeds onzekerder.

Ondertussen gaan de voorbereidingen van de drie evenementen wel door. ā€žOmdat we jullie bij groen licht een te gek festival willen bieden en we de moed erin houdenā€, legt Lowlands uit.

Defqon.1

Defqon.1 staat voor eind juni op de kalender. Organisator Q-Dance heeft het dansfeest Qapital in de Ziggo Dome al moeten schrappen. Ook is het bedrijf gestopt met de ticketverkoop voor Dominator in Eersel, alhoewel dat evenement pas op 18 juli wordt gehouden, enkele weken na Defqon.

Kaarten voor Defqon zijn nog gewoon te koop. De laatste mededeling van de organisatie over wel of niet doorgaan dateert van 13 maart. Daarin meldde Q-Dance dat de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten worden gehouden. Bij annulering krijgen de kaarthouders hun geld terug Ć²f krijgen ze een nieuw ticket voor een volgende editie.

Lowlands

Lowlands wordt half augustus gehouden. Op de site van Lowlands staat: ā€žHoewel Lowlands ruim twee maanden na verstrijken van de maatregelen plaatsvindt, is het mogelijk dat we dan nog niet met zoveel mensen bij elkaar mogen komen. Toch kunnen we nu geen beslissing nemen of het festival moet worden afgelast. Wij volgen het advies van de overheid en wachten daarop.ā€

Lowlands wordt georganiseerd door MOJO en directeur John Mulder zegt in een interview met 3voor12 dat hij zich ernstig zorgen maakt of het festival kan doorgaan. Mulder vreest dat na het opheffen van de maatregelen eerst concerten tot honderd personen worden toegelaten: ā€žPas helemaal op het eind komen de grote mensenmassaā€™s.ā€

Hij vertelt dat Lowlands niet is verzekerd tegen eventueel afgelasten: ā€žDat zit in ons algemene bedrijfsrisico.ā€ Toch denkt Mulder dat kleinere bedrijven en festivals in zijn branche een groter risico lopen op omvallen dan MOJO.

Mud Masters

Mud Masters verkoopt nog kaartjes voor begin juni in Haarlemmermeer. De organisatie gaat er van uit dat deze editie doorgaat, laat staan het evenement van eind september in Biddinghuizen: ā€žVooralsnog is er geen aanleiding om van onze eventplanning af te wijken.ā€

ā€žMocht daar door nieuwe ontwikkelingen en richtlijnen verandering in (dreigen te) komen, dan informeren wij onze deelnemers natuurlijk zo snel mogelijk. Wij garanderen dat hun tickets geldig blijven voor een volgend evenement.ā€

Begrip

Overigens tonen alle drie de evenementen begrip voor de maatregelen van de overheid en benadrukken ze het belang van een goede gezondheid. ā€žWij wensen iedereen heel veel sterkte en maken een diepe buiging voor de vele mensen die keihard werken om deze crisis het hoofd te biedenā€, aldus Lowlands op haar website.

Overzicht coronamaatregelen

Lowlands en Defqon.1

Afbeelding
UWV: "Grote vraag naar automonteurs in "Flevoland 4 uur geleden
Tulpenloop
Agenda zaterdag: Tulpenloop, Aldi, badminton, voetbal, Spinvis, Maris Sonores 5 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks, PvdA en ChristenUnie willen meldpunt vuurwerkoverlast in Dronten 5 uur geleden