Lowlands
Lowlands Bart Heemskerk (archieffoto)

Jean Paul Gebben maakt zich geen zorgen over voortbestaan Defqon.1 en Lowlands

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - „Het is niet aan mij om over het voortbestaan van Mojo of Q-dance te praten, maar ik maak me daar geen zorgen over.” Dat zegt burgemeester Jean Paul Gebben over de lange-termijngevolgen van het afgelasten van de festivals Defqon.1 en Lowlands.

Na de bekendmaking van het kabinet heeft de burgemeester deze week meteen gebeld met Q-dance en Mojo, de organisaties achter beide festivals: „Want dat zijn toch strategische partners voor ons."

„Ik heb ze gezegd dat we met ze meebalen en dat we het ontzettend vervelend voor hen vinden. Aan de andere kant kunnen we er lang bij stil blijven staan, maar we kunnen ook zeggen: het is niet anders en vanaf hier gaan we verder.”

Toeleverende bedrijven

De burgemeester benadrukt dat Q-dance en Mojo niet de enige benadeelde partijen zijn. Hij noemt bijvoorbeeld ook alle toeleverende bedrijven: „En vergeet niet dat er ook héél veel jeugd uit de gemeente Dronten is die daar werken voor een zakcentje of een vrijkaartje. Ook voor die jongeren is het sneu.”

Over de gevolgen voor de gemeente zelf zegt burgemeester Gebben: „Voor ons scheelt het een enorme bak aan toeristenbelasting.”