Jan Knipscheer
Jan Knipscheer Wierd Massink

Jan Knipscheer: „Dat heb ik van huis uit meegekregen”

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Jan Knipscheer (74) heeft in zijn werkzame leven een groot bedrijf op het gebied van infrastructuur opgebouwd. Toch vond hij tijd voor tal van bestuursfuncties. „Dat heb ik van huis uit meegekregen”, zegt hij.

Bij zijn woning in het fruitteeltgebied van Biddinghuizen stond vanmorgen opeens de burgemeester op de stoep. „Een complot met mijn kinderen”, lacht hij, „Ik vind het geweldig, een hele eer.”

Had hij verwacht in aanmerking te komen voor een lintje? „Ach, je denkt er wel aan en ik heb wel eens stille hoop gehad, maar dan gaat het leven ook weer verder.”

Op de verjaardag van zijn vrouw startte hij veertig jaar met Knipscheer Infrastructuur BV. Dat bedrijf heeft hij inmiddels overgedragen aan zijn zoon René: „En ik ben heel content met de manier waarop het er nu voor staat. We timmeren behoorlijk aan de weg, ook in Flevoland.”

Al zijn bestuursfuncties heeft hij heeft gedaan uit maatschappelijke betrokkenheid en omdat hij het als uitdaging zag: „Ik heb heel wat afgesjouwd! Maar inmiddels ben ik gepensioneerd. Ik doe nu alleen nog de wegenbouwclub en de windmolens.”

Lintjesregen Dronten