Het Maaiveld in Biddinghuizen.
Het Maaiveld in Biddinghuizen. ©maartenheijenk.nl

Groen, looproutes en terrassen moeten centrum Biddinghuizen samenhang geven

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Het gemeentebestuur wil schetsen laten maken voor een ‘pleinenplan’, dat moet zorgen voor meer samenhang in het centrum van Biddinghuizen. Voor de daadwerkelijke uitvoering van dit plan wordt, als het aan B en W ligt, nog geen geld uitgetrokken.

De gemeente Dronten heeft een actieplan opgesteld, dat moet zorgen voor een vitaler winkelcentrum in Biddinghuizen. Tijdens de gesprekken met de betrokkenen kwam naar voren dat de verbinding tussen de verschillende delen van het centrum eigenlijk versterkt moet worden.

Dit zogenaamde ‘pleinenplan’ gaat over het Plein, evenementenlocatie het Maaiveld en het Kerkplein bij het nieuwe MFG2. Ook zou er meer samenhang van het winkelcentrum met de scholen en de locatie van het Koetshuis moeten komen.

Verkeerssituatie

In haar schets wil het gemeentebestuur de pleinen door looproutes en vergroening met elkaar verbinden. Ook willen B en W kijken naar de verkeerssituatie, de toegankelijkheid voor mindervaliden en de mogelijkheden voor terrassen.

De uitvoering van het pleinenplan is opgenomen in de duurdere varianten van het actieplan voor het winkelcentrum. Het college kiest echter voor het goedkoopste pakket aan maatregelen (110.000 euro) met daarin uitsluitend het maken van een schets.

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 10 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 10 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 11 uur geleden