Erik Broekhuis
Erik Broekhuis ©maartenheijenk.nl

De Meerpaal bezorgd over werkgelegenheid medewerkers Het Koetshuis

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - De stichting MFG2 wil het nieuwe multifunctionele gebouw in het dorp commercieel exploiteren. De Meerpaal maakt zich daar zorgen over: „Dit heeft mogelijk consequenties voor de werknemers van het Koetshuis die in dienst zijn van De Meerpaal.”

Dorpshuis Het Koetshuis wordt deels geëxploiteerd door De Meerpaal. Momenteel wordt er in Biddinghuizen gewerkt aan een nieuw multifunctioneel gebouw (MFG2), waarin straks ook Het Koetshuis wordt opgenomen.

In Dronten zijn ze niet blij met de ontwikkelingen rond dat centrum. Voorzitter Erik Broekhuis van de stichting MFG2 stelt desgevraagd dat zijn stichting geen reactie geeft op de bezorgdheid van De Meerpaal.

Commercieel

Volgens het jaarverslag van De Meerpaal heeft het stichtingsbestuur aan het begin van dit jaar aangegeven de voorkeur te geven aan een commerciële exploitatie van het nieuwe multifunctionele centrum. De Meerpaal heeft zich uitgesproken voor een maatschappelijke exploitatie.

Over dit onderwerp zijn vorig jaar diverse gesprekken gevoerd tussen De Meerpaal en MFG2. Het heeft niet tot overeenstemming geleid. „De Meerpaal is van mening dat dit uiteindelijk niet ten gunste is van de inwoners. Gebouwen en activiteiten moeten laagdrempelig en toegankelijk zijn. Juist de maatschappelijke exploitatie kan dit faciliteren. De Meerpaal wil graag haar diensten in Biddinghuizen continueren vanuit een maatschappelijke exploitatie.”

Dossier MFG Biddinghuizen

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 5 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 5 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 6 uur geleden