Bremerbaaistrand
Bremerbaaistrand ©maartenheijenk.nl (archieffoto)

Bremerbaaistrand kalft sneller af dan gepland: extra onderzoek nodig

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Het Bremerbaaistrand in Biddinghuizen kalft sneller af dan gepland. „Hiervoor is extra onderzoek nodig”, melden B en W. Het probleem moet in de ogen van het gemeentebestuur volgend jaar hersteld worden.

Het college stelt in haar beleidsvisie stranden dat er 317.000 euro geïnvesteerd moet worden in de zes stranden langs de randmeren. Het herstel van het Bremerbaaistrand is niet in dat bedrag opgenomen. Eerst moet uit onderzoek blijken wat de kosten zijn.

Terugkerend probleem

Dat onderzoek moet uitwijzen hoe de breedte van het strand structureel hersteld kan worden: „Want strandafslag is hier een terugkerend probleem.”

Het herstel van het afkalvende strand is de enige verbetering die volgens de beleidsvisie moet plaatsvinden op het Bremerbaaistrand. Voor het overige is de beleidsvisie vooral vol lof over dit strand: „Het Bremerbaaistrand wordt als zeer positief ervaren. Het is een mooi en goed onderhouden strand.”

Veilige zwembaaien

De beleidsvisie is goed te spreken over het strandpaviljoen, de veilige ondiepe zwembaaien, de aanleigsteiger, de uitkijkpost, de fietspontjes naar Nunspeet en de oplaadpunten voor de elektrische fiets.

Behalve het afkalven zijn de enige problemen bij dit strand de bereikbaarheid middels openbaar vervoer ('een verbeterpunt') en het tekort aan parkeerplaatsen.

Strandenbeleid

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 9 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 9 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 9 uur geleden