Ellerstrand Noord
Ellerstrand Noord ©maartenheijenk.nl

Meer openheid bij naturistenstrand Biddinghuizen door ‘gericht groenbeheer’

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - De gemeente Dronten wil de sociale veiligheid op het naturistenstrand bij Biddinghuizen vergroten. Dat moet gebeuren door 'gericht beheer van de groenstrook tussen de openbare weg en het naaktstrand, waarbij meer openheid ontstaat'.

Het zuidelijke deel van het Ellerstrand Noord, het gedeelte vlakbij restaurant De Klink, is bedoeld voor naturisten. Volgens het gemeentebestuur heeft dit strand landelijke bekendheid. „De relatief verscholen ligging van dit deel van het strand geeft een geborgen gevoel voor de naaktrecreant, maar geeft tegelijkertijd soms een gevoel van onveiligheid door de aanwezigheid van andere typen recreanten”, schrijft het college in haar beleidsvisie stranden.

Nachtegalen

In de groenstrook zitten wel nachtegalen. De gemeente houdt hier rekening mee bij het groenbeheer. Parkeren langs de weg bij dit deel van het strand wordt verboden.

Het Ellerstrand Noord ligt tussen EuroParcs en De Klink. Behalve de werkzaamheden aan de groenstrook wil de gemeente op dit strand de toiletten vervangen. De nieuwe toiletten komen op de grens van het naturistenstrand en het ‘gewone’ strand. Dit gebouw kost 100.000 euro en moet in 2021 geplaatst worden. Ook wil het college voor volgend jaar 15.000 euro uittrekken voor speeltoestellen en beachvolleybalnetten

Ellerstrand Zuid

Het Ellerstrand Zuid bevindt zich ten zuiden van restaurant De Klink. Dit deel van het strand, met botenhelling, vissteiger en natuurzone, ligt relatief verscholen en blijft hetzelfde van opzet. Er zijn voor dit strand geen wensen en dus trekt het gemeentebestuur er geen geld voor uit.

Strandenbeleid

Afbeelding
Gemeente Dronten legt al ruim 3 ton opzij voor eerste grote uitbreidingsplannen 21 uur geleden
Afbeelding
Informatiemarkt, dansen en muziek tijdens Dag van de Ouderen in De Meerpaal 22 uur geleden
Afbeelding
Percentage zzp'ers ligt in gemeente Dronten precies op het landelijk gemiddelde 22 uur geleden