Eén minimale overtreding van de geluidsnormen tijdens Defqon.1 en Lowlands

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - De omgevingsdienst heeft vorig jaar tijdens de festivals Defqon.1 en Lowlands op dertien posities geluid gemeten. Er is één overtreding geconstateerd. Dat schrijft burgemeester Jean Paul Gebben in een brief aan de gemeenteraad.

De gemeente heeft de resultaten van de geluidsmetingen lange tijd onder de pet gehouden. Na een beroep op de wet openbaarheid van bestuur (wob) door deze krant worden de onderzoeksrapporten nu alsnog openbaar gemaakt. Vooruitlopend daarop heeft de burgemeester een brief gestuurd aan de gemeenteraad.

Alleen bij Defqon

De burgemeester schrijft dat geen overschrijding van de geldende geluidsnormen heeft plaatsgevonden: „Behalve tijdens de pre party op vrijdagavond tijdens Defqon.1. Op één van de dertien meetpunten is een overschrijding gemeten van 22:50 uur tot 0:00 uur van 1 tot 5 dB(A).”

De metingen zijn verricht door de Omgevingsdienst Flevoland Gooi en Vechtstreek. Zij kregen van de gemeente Dronten ook opdracht om te meten op de Veluwe. Voor deze gemeenten gelden geen geluidsnormen en bovendien kan het meten van geluid over grote afstanden op allerlei manieren worden beïnvloed. Daarom schrijft de burgemeester dat uit deze metingen geen conclusies worden getrokken.