Oud-Drontenaar Stefan Ruiter in CDJA-bestuur: „Veel jongeren op kieslijst”

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Stefan Ruiter is zaterdag tijdens een digitale ledenvergadering gekozen tot landelijk secretaris van het CDJA, de jongerenorganisatie van het CDA. De 22-jarige Ruiter is oud-inwoner van officieel Biddinghuizen en officieus Dronten.

Ruiter groeide op in Biddinghuizen, waar hij in de weekeinden nog vaak te vinden is op het agrarisch bedrijf van zijn ouders. „Ik heb op het Almere College gezeten, waar mijn politieke interesse is ontstaan als actief lid van het debatteam in de bovenbouw”, vertelt hij.

Heroprichting

Sinds het einde van zijn middelbare schooltijd is Ruiter lid van het CDJA en het CDA: „Rond de Tweede Kamerverkiezingen van 2017 ben ik naar verschillende campagne-activiteiten van het CDA in Dronten geweest. Ik was betrokken bij de recente heroprichting van de CDJA-afdeling in Flevoland.”

Momenteel is Stefan student Politicologie aan de Universiteit Leiden. In die stad woont hij in een studentenhuis en was hij voorzitter van de CDJA-afdeling.

Ontzettend leuk

Ruiter kijkt uit naar zijn bestuursjaar en blikt vooruit op de aankomende verkiezingen. „Het is ontzettend leuk om mij het komend jaar in het landelijk bestuur van het CDJA in te mogen zetten, zeker met de aankomende Tweede Kamerverkiezingen en de formatie die daar op volgt in het vooruitzicht.”

„Mede dankzij de inzet van de jongeren binnen de partij heeft het CDA een verkiezingsprogramma met veel interessante punten voor starters op de woningmarkt, jonge boeren en studenten”, vervolgt de CDJA-secretaris, „Daarnaast staan er een hoop jongeren op de landelijke kieslijst en de lokale staartlijsten, ook in Flevoland.”

Biddinghuizen of Dronten?

Tot slot de vraag of hij nou oud-Drontenaar of oud-Biddinghuizenaar is. „Dat vind ik altijd een lastige vraag om te beantwoorden”, lacht Stefan, „Feit is dat mijn ouders geografisch gezien in Biddinghuizen wonen en ik daar dus opgegroeid ben, ongeveer even ver van beide kernen af.”

„Maar ik voel mij verwant met Dronten: heb gevoetbald bij Reaal Dronten, ging daar naar de middelbare school en al mijn vrienden van de middelbare school komen nagenoeg daar vandaan. Dus ik houd het vaak op oud-inwoner van de gemeente Dronten.”