De start van de werkzaamheden.
De start van de werkzaamheden. eigen foto

Beleeftuin bij Roode Draak: „Van en met elkaar leren dat anders zijn niet raar is”

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Bij stichting Jelte aan de Ellerweg is gisteren begonnen met de aanleg van Beleeftuin Drakensteyn: een speciale plek voor mensen met een beperking. Van Werven Infra groef de eerste sleuf uit.

„Een magische plek voor mensen met een beperking”, meldt stichting Jelte over de beleeftuin, „Het concept is uniek in Nederland.” 

De tuin is gelegen bij De Roode Draak in Biddinghuizen en wordt mede mogelijk gemaakt door subsidies en fondsen. De opening is naar verwachting over een jaar.

Flevohof

„In de tuin is van alles te beleven: van een aangepaste speeltuin tot snoezelen op een muziekwaterbed. De loungeplek krijgt de vorm van de Flevohof, een verwijzing naar een icoon uit de Flevolandse geschiedenis”, aldus Van Werven, „In de Flevohof kunnen mensen genieten van een kopje koffie met vers gebakken taart, gebakken en geserveerd door mensen met afstand tot de arbeidsmarkt.”

Oprichtster Cindy van het Ende van stichting Jelte: „In onze maatschappij komen ‘gezonde’ kinderen te weinig in aanraking met kinderen met een beperking. Kinderen met een beperking worden vaak aangestaard en ‘vreemd’ of ‘raar’ gevonden.”

,,Beleeftuin Drakensteyn moet een voorbeeld van inclusie zijn. Bij Drakensteyn leren we van en met elkaar dat anders zijn niet raar is, maar juist bijzonder en dat we samen de wereld een stukje mooier kunnen maken.”

Stichting Jelte

Cindy richtte stichting Jelte in 2010 op voor haar zoon Jelte Stronkhorst. Die raakte na zware mishandeling op achtjarige leeftijd ernstig meervoudig gehandicapt.

Sinds 2010 heeft de stichting tientallen kinderen met hersenletsel geholpen op hun weg naar herstel door middel van intensieve neurorevalidatie bij specialistisch centrum De Roode Draak.

 Havenplein
Alpina (voorheen Sinke) naar Havenplein: "Centraal gelegen locatie" 19 uur geleden
Afbeelding
Nikki Boon breekt schoolrecords tijdens meerkamp in de VS (11 foto's) 20 uur geleden
Riena Tienkamp, Arjen Gerritsen, Piet Boer en Peter van Bergen (v.l.n.r.).
Route langs vijftien kunst- en cultuurobjecten: "Bekijk het in de Oostrand" 21 uur geleden