Opwekking schrapt de vrijdag en het kamperen: „Veel is nog onduidelijk”

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Stichting Opwekking heeft voor de komende Pinksterconferentie besloten dat kamperen niet mogelijk is en dat de vrijdag vervalt. Verder worden er in verband met de coronamaatregelen verschillende scenario’s uitgewerkt. Eén van de mogelijkheden is een beperkt aantal gasten, maar wellicht wordt ook het hele festival digitaal aangeboden.

Het jaarlijkse evenement trekt gemiddeld 55.000 bezoekers naar het Walibi-evenemententerrein, waarvan 21.000 kampeerders. Dit jaar ging Opwekking niet door. Dat leidde tot een groot financieel tekort. „Duizenden mensen gaven een gift, kerken en organisaties droegen ruim bij en ook de overheid stelde subsidie beschikbaar”, aldus de organiserende stichting.

Veel is onduidelijk

Voor volgend jaar is nog veel onduidelijk. „Eén van de mogelijke scenario’s is dat er in zeer beperkte mate daggasten aanwezig kunnen zijn”, aldus de organisatie, „Als dit mogelijk is, richt het dagprogramma zich op volwassenen en gezinnen met kinderen en tieners. Voor het avondprogramma wordt dan gefocust op jongeren. Deelnemers moeten zich vooraf aanmelden.” Als er in mei sprake is van bijvoorbeeld een lockdown, is de Pinksterconferentie geheel digitaal. 

In verband met de recente ontwikkelingen staan nog niet alle sprekers voor de Pinksterconferentie 2021 vast. Henk Stoorvogel, Ruben Flach en David de Vos spreken in ieder geval tijdens de samenkomsten. Op zondagmiddag 23 mei wordt speciaal stilgestaan bij 50 jaar Pinksterconferentie.