Kimberley Janssen en Melline Verhoog bij hun oliebollenkraam.
Kimberley Janssen en Melline Verhoog bij hun oliebollenkraam. ©maartenheijenk.nl

Oliebollen van Kimberley en Melline voor ’t hele dorp: „Om de mensen blij te maken”

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Kimberley Janssen en Melline Verhoog hebben allebei een nagelstudio in Biddinghuizen. Door de coronamaatregelen zitten ze al wekenlang duimen te draaien. Samen kwamen ze op het idee om op Oudjaarsdag oliebollen te bakken voor het dorp. „Een enorm succes”, juichen ze.

„Ik bak ieder jaar oliebollen”, vertelt Kimberley, „Door de corona dachten we: waarom doen we het niet voor iedereen? Dus we zijn vandaag oliebollen aan het bakken voor het hele dorp. Gewoon, om de mensen een beetje blij te maken.”

Drukker dan verwacht

Ze hadden hun actie aangekondigd op Facebook en daardoor waren er van tevoren al heel wat bestellingen binnengekomen. Vanaf gisterochtend acht uur was hun kraam aan de Boshof geopend. „En het is veel drukker dan verwacht”, lacht Melline aan het eind van de middag, „We hebben er net nog een paar pakken bij moeten kopen.”

Op de vraag wat de oliebollen kosten, komt een verrassend antwoord. „Helemaal niets! We vragen alleen om een donatie. Onze nagelstudio’s zijn helaas gesloten en daarom hebben we momenteel geen inkomen. Iedereen mag vandaag komen en doneren wat ze het waard vinden. Misschien komt er wat binnen. En zo niet, dan hebben we in ieder geval een leuke dag, hebben we weer wat te doen.”

Lekker

De actie is een succes. „Iedereen is enthousiast”, vertelt Melline, „De mensen vinden het een leuk initiatief en de oliebollen vinden ze lekker.”

Dat het een lange dag is, maakt het tweetal niet zoveel uit: „Het is gezellig, iedereen komt even babbelen, gewoon een supergezellige dag.”

Volgend jaar weer? „Ja hoor, zeker weten!”, roepen ze in koor.