Janny van den Bos (De Kans) met Gerard Lodders en Roelie van der Wal- de Boer van It’s.
Janny van den Bos (De Kans) met Gerard Lodders en Roelie van der Wal- de Boer van It’s. eigen foto

Gezinnen kunnen schaatsen of slee lenen dankzij samenwerking It’s en De Kans

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Kinderen van gezinnen met een minumuminkomen kunnen de komende dagen schaatsen of een slee lenen bij inloophuis De Kans in Biddinghuizen. Deze uitleenservice is een initiatief van kringloopwinkel It’s in Dronten.

Normaal gesproken is er tijdens vorstperiodes veel vraag naar schaatsen bij de kringloopwinkel. Omdat de winkel momenteel gesloten is, overwoog eigenaar Lieke de Lange een afhaalservice: „Maar dan breng je toch mensen op de been en er zijn vrijwilligers nodig.”

„Tegelijk snappen we dat het kopen van een nieuw paar schaatsen en deze maar een paar dagen kunnen gebruiken voor niet elk gezin mogelijk is”, vervolgt De Lange. Daarom zocht ze contact met een organisatie die in contact staat met gezinnen die het financieel niet makkelijk hebben.

Uitleenservice

Bedrijfsleider Gerard Lodders van It’s en Janny van den Bos besloten uiteindelijk tot een gratis uitleenservice: „Na gebruik worden ze weer teruggebracht en kunnen andere kinderen er weer mee spelen.” 

Als de dooi inzet worden de spullen opgeborgen en bewaard tot de volgende vorstperiode. Ook dan wordt de uitleen weer geopend.