Afbeelding
Google Maps

Nieuw campingterrein aan andere kant van Walibi voor Lowlands, Defqon en Opwekking

Biddinghuizen

DRONTEN - Er komt aan de Alikruikweg een campingterrein van 45 hectare. Hier mag 36 dagen per jaar gekampeerd worden. Het nieuwe terrein is bedoeld voor evenementen als Lowlands, Defqon.1 en Opwekking.

De gemeente begint binnenkort met de procedure om deze camping mogelijk te maken. Hiervoor is namelijk een wijziging van het bestemmingsplan vereist.

De nieuwe camping is nodig, omdat het huidige terrein tussen de Spijkweg en het Veluwemeer steeds minder beschikbaar is. Zo is Dormio Leisure Development bezig met plannen voor de bouw van 350 vakantiewoningen op dit terrein.

Stikstofrechten

De camping is een initiatief van Mojo, de organisator van Lowlands. Dit bedrijf heeft het land een aantal jaren geleden al gekocht om in te zetten als camping tijdens Lowlands.

De bijbehorende boerderij is door Mojo verkocht aan Windplan Groen. Na aankoop heeft het windplan daar in 2019 eenden naartoe gebracht. Daarmee werd de oude ammoniakvergunning opnieuw geactiveerd. Door straks de stikstofrechten weer in te leveren, omzeilt de windkoepel de stikstofregels voor de bouw van haar windpark.