Afbeelding
Sang Hyun Cho

Bewoners moeten woning in buitengebied van Biddinghuizen verlaten

Biddinghuizen

UTRECHT - Op een boerenerf in Biddinghuizen mag slechts één huishouden wonen. Dat heeft de rechtbank in Utrecht bepaald in een zaak die was aangespannen door een bewoner. Deze vond dat er in zijn geval sprake was van twee woonhuizen en dat er dus twee gezinnen mochten wonen.

Op het adres stond vroeger een agrarisch bedrijf met één bedrijfswoning. Aan het begin van deze eeuw is de woning verbouwd tot een woning met gastenverblijf en is het geheel gesplitst. Er wonen nu twee huishoudens.

Boete

De gemeente Dronten heeft twee jaar geleden gesteld dat de bewoning van het tweede huis illegaal was. Er werd een dwangsom opgelegd en inmiddels heeft de gemeente 15.000 euro geïnd. De bewoner is het er niet mee eens. Hij vindt dat er sprake is van één woonhuis, dat gebruikt wordt als twee woningen.

De rechtbank heeft nu bepaald dat de gemeente in z’n recht staat: twee huishoudens is in strijd met de regels van het bestemmingsplan. Volgens de rechter is er inderdaad sprake van een overtreding en mocht de gemeente tot handhaving overgaan.



Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 3 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 4 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 4 uur geleden