Hinder bij De Klink van verpauperd strand, snelvaren en homo-ontmoetingsplaats

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Bij chaletpark De Klink hebben ze indruk dat het strandenbeleid van de gemeente Dronten onderin een la is beland: „Het strand is verpauperd.” Het chaletpark doet haar beklag in een rapport van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV), geschreven in opdracht van de gemeente.

Het rapport van het CVV bevat een interview met de havenmeester en de vastgoedeigenaar van De Klink. Beiden waren vorig jaar bij een aantal bijeenkomsten van de gemeente over het strandenbeleid. „En daarna hebben ze niets meer gehoord van de gemeente”, aldus het interview.

In brand gestoken

„Het strand is verpauperd”, aldus het CVV-rapport, „De wc’s zijn in brand gestoken en er worden vernielingen gepleegd, vermoedelijk door vissers. Het rood/witte paaltje is vernield waardoor iedereen er langs kan. Het zand ziet er niet aantrekkelijk uit en er groeit overal onkruid.”

De havenmeester en eigenaar zeggen dat iedereen naar de dichtbij gelegen Bremerbaai gaat. Daar is volgens hen het strand goed onderhouden, er is horeca aanwezig en goede toiletten.

Snelvaren

Naast een opknapbeurt van het strand zien beide geïnterviewden graag dat het snelvaren (zie video) wordt aangepakt: „De snelheid gaat soms ver boven de 20 kilometer per uur en de golven die ontstaan, komen soms tot over de reling van de boten die bij hen in de haven liggen.”

„Het levert ook regelmatig gevaarlijke situaties op. Ook zijn er hierdoor twee huurboten van hen gezonken. De golven komen soms meer dan één meter hoog.”

Homo-ontmoetingsplaats

Chaletpark De Klink ervaart ook overlast van mannen die elkaar in de bosjes ontmoeten en soms rotzooi achterlaten. Dit vindt volgens het interview zowel aan de noord- als de zuidkant plaats.