Lowlands-directeur laaiend op kabinet: „Het is werkelijk waar schofterig”

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Lowlands-directeur Eric van Eerdenburg heeft zich via diverse media woedend uitgelaten over de beslissing van het kabinet rond meerdaagse festivals. Bij het tv-programma Op1 noemde hij het een ‘slappe beslissing’. Tegenover het ANP zei hij: „Het is werkelijk waar schofterig.”

Op haar website meldt Lowlands: „Zojuist heeft de overheid bekendgemaakt dat er tot en met 13 augustus geen meerdaagse evenementen mogen plaatsvinden vanwege de huidige corona-ontwikkelingen. Dan wordt beoordeeld of evenementen daarna weer worden toegestaan.” Lowlands staat gepland in het weekeinde van 20 tot 22 augustus.

Onmogelijke situatie

„Hierdoor worden we door de overheid in de onmogelijke situatie gemanoeuvreerd dat we pas half augustus weten of het festival kan doorgaan. Dat is een onrealistische situatie”, aldus de Lowlands-site, „We kunnen niet iedereen nog weken aan het lijntje houden. Artiesten houden hun agenda vrij om naar Lowlands te komen, leveranciers houden personeel en materialen beschikbaar en bezoekers willen ook weten waar ze aan toe zijn. Daarom is er nu duidelijkheid van de overheid nodig en niet pas half augustus.”

Down The Rabbit Hole zou dit jaar eenmalig in Biddinghuizen worden gehouden, één weekeinde na Lowlands. Op de site van dit festival staat letterlijk dezelfde tekst als bij Lowlands.

Persconferentie Mark Rutte