Albert Wolters wordt toegesproken bij zijn afscheid.
Albert Wolters wordt toegesproken bij zijn afscheid. eigen foto

Albert Wolters met pensioen na 46 jaar bij HediBouw in Biddinghuizen

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Na 46 jaar trouwe dienst bij HediBouw in Biddinghuizen is Albert Wolters met pensioen gegaan. Op zijn laatste werkdag werd hij door al zijn collega’s opgehaald met een stoet aan bedrijfsbussen. Daaronder een oude Volkswagenbus, waarin Albert aan het begin van zijn carrière ook werd opgehaald.

Wolters ging op 18-jarige leeftijd bij bouwbedrijf Hedi aan de slag als timmerman in de werkplaats aan de Havenweg. Hij werkte een aantal jaren buiten de werkplaats op de bouwplaats en verrichtte ook veel timmerklussen voor de gemeente Dronten. Zijn specialiteiten en uitdaging lagen echter vooral in de werkplaats, waar hij zich opwerkte tot chef.

Loyaal

Al die jaren was hij trouw aan zijn werkgever en dus heeft hij meegebouwd aan HediBouw tot wat het nu is. Ook veel van de door hem opgeleide leerlingen zijn blijven hangen bij HediBouw. Bij zijn afscheid werd er bij stilgestaan, dat 46 jaar werken bij één baas een unicum is en dat deze wederzijdse loyaliteit veelzeggend is voor zowel de werkgever als de werknemer.

Met behulp van de zwaarwerkregeling voor de bouw kon Albert vervroegd met pensioen. Hij kondigt aan niet stil te gaan zitten, daarvoor heeft hij te veel hobby’s.