Defqon.1
Defqon.1 Menno van der Veen

Veluwse gemeenten vangen opnieuw bot met bezwaren tegen Lowlands en Defqon.1

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - De gemeenten Nunspeet, Elburg en Oldebroek hebben wel degelijk belang bij de vergunningen voor Lowlands en Defqon.1. Dat stelt de Raad van State. Het verandert echter niets aan de vergunningen zelf. Die blijven gewoon gehandhaafd.

Walibi vroeg eind 2018 bij de gemeente Dronten een nieuwe vergunning aan voor Lowlands en Defqon.1. Het evenemententerrein wilde op vrijdag en zaterdag met Lowlands doorgaan tot één uur in plaats van elf uur. Bovendien vroegen ze een extra festivaldag voor Defqon.1. Dronten ging daarmee akkoord.

Belanghebbenden

De gemeentebesturen van Nunspeet, Elburg en Oldebroek waren het er niet mee eens. Zij stapten naar de rechter. Daar vingen ze bot, omdat de rechtbank vond dat zij geen belanghebbenden zijn. Daarop stapten de drie gemeenten naar de Raad van State.

De Raad van State bepaalt nu dat de rechtbank het beroep van de drie gemeenten ten onrechte niet-ontvankelijk verklaarde. Vervolgens heeft de Raad zich opnieuw gebogen over de vergunningen.

Akoestisch rapport

De drie gemeenten hadden onder andere bedenkingen bij het akoestisch rapport van de gemeente Dronten. De Raad van State komt tot de conclusie dat de gemeente Dronten voldoende heeft gekeken naar de belangen van de inwoners van Nunspeet, Elburg en Oldebroek. Het betekent dat Lowlands ’s nachts inderdaad langer mag doorgaan en dat Defqon een extra dag krijgt.

Omdat de drie gemeenten voor wat betreft de ontvankelijkheid wel in het gelijk zijn gesteld, moet de gemeente Dronten de proceskosten aan hen overmaken. Daarbij gaat het om een bedrag van bijna 2.800 euro.

Raad van State

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 14 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 14 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 14 uur geleden