Afbeelding
eigen foto

Papyrolux zwaait Rudy Spaan na 52,5 jaar uit: „Altijd met plezier en goede zin”

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Rudy Spaan was 13 jaar oud, toen hij aan het werk ging bij Papyrolux Converters BV. Pas een maand later ging de leerplichtwet in. Vandaag nam hij afscheid van het bedrijf. Spaan gaat met pensioen.

Rudy stond na zijn aanstelling in 1969 al snel achter zijn Goebel omrolmachine. Zijn functie was bobineur, ofwel het omwikkelen van rollen papier en karton naar een andere specificatie. Hij rolde in de loop der jaren héél veel papier om. Het bedrijf schat dat het in meters ongeveer 21 keer de wereld rond is: „En dat altijd met plezier en goede zin.”

Biddinghuizen

Spaan woont in ’t Harde. Drie jaar geleden verhuisde hij met het bedrijf mee van Elburg naar Biddinghuizen. Vanmorgen werden hij en zijn vrouw door Papyrolux van huis opgehaald in een Oldsmobile uit 1959. Samen met alle kinderen en kleinkinderen kreeg hij bij aankomst op het bedrijf een kleine receptie aangeboden.

In aanwezigheid van collega’s en enkele oud-collega’s luisterde hij naar een toespraak van de bedrijfsleider. Hij kreeg cadeau’s en bloemen, waarna iedereen gretig gebruik maakte van de aanwezige snackwagen. „Rudy kan trots terugkijken op zijn werk bij Papyrolux Converters BV”, aldus het bedrijf.




Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 4 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 4 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 4 uur geleden