Het Veluwemeer op de middag van het ongeluk.
Het Veluwemeer op de middag van het ongeluk. Foto: Wouter Foppen

Crowdfunding voor nabestaande kano-ongeluk levert al 28.000 euro op

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - De crowdfunding die in Duitsland werd opgestart voor het meisje dat het kano-ongeluk op het Veluwemeer overleefde, heeft al ruim 28.000 euro opgeleverd. Enya (7), het allerbeste vriendinnetje van het Duitse meisje, startte samen met onder andere vader Marc Rückemann de actie op. 

Bij het drama op het Veluwemeer kwamen de vader, moeder en het zusje van de 7-jarige nabestaande om het leven. ‘Mijn beste vriendin heeft iets verschrikkelijks meegemaakt. Ik mag met jullie hulp donaties inzamelen’, schrijft Enya, die binnen de kortste keren al tienduizenden euro’s zag binnenkomen. Op het moment van schrijven staat de teller op ruim 28.000 euro. 

‘Wij willen u allen hartelijk bedanken voor het feit dat deze actie zo ongelooflijk goed verloopt’, melden de initiatiefnemers woensdag al. ‘We hadden nooit verwacht zo’n hoog bedrag te bereiken. We hebben het streefgetal weer omhoog gegooid, want we willen gewoon doen wat we kunnen voor Cleo. We houden u op de hoogte wat er precies met het geld gedaan wordt.’

Oom

De 7-jarige overlevende van het ongeluk kan mogelijk bij een oom wonen, maar het is dan wel noodzakelijk om het huis te verbouwen. Daar wordt de opbrengst van de crowdfunding onder andere voor gebruikt. Doneren kan via deze pagina.

!