Repair café Biddinghuizen in Het Koetshuis.
Repair café Biddinghuizen in Het Koetshuis. Foto: eigen archieffoto

Repair Café Biddinghuizen sluit definitief de deuren

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Mogelijk is Biddinghuizen te klein voor een Repair Café, mogelijk zijn veel mensen toch zelfredzaam en hebben ze het café niet nodig. Dat zijn twee van de redenen die het Repair Café Biddinghuizen noemt voor het sluiten van de deuren. Want na zeven seizoenen is het gedaan met het initiatief. 

Het Repair Café begon in Het Koetshuis, daar waar van allerlei apparaten werden gerepareerd. Dat werd, net als in een echt café, gecombineerd met muziek en drankjes, maar na het sluiten van Het Koetshuis en tegelijkertijd de pandemie, keerde die sfeer nooit meer terug. ‘Daar kwam de mislukte overgang naar De Binding nog eens bovenop’, meldt de organisatie.

De Kans

Als alternatieve locatie werd Inloophuis De Kans gevonden, daar werden vanaf november 2021 in totaal zeven sessies gehouden. In eerste instantie zonder publiek, maar later werd er overwogen om toch weer bezoekers te ontvangen. ‘Ondanks de bereidwillige en stimulerende houding van de mensen van De Kans heeft het bestuur van het Repair Café besloten dit niet te doen, omdat de geboden ruimte daar toch niet groot genoeg voor werd bevonden’, wordt gemeld. 

En dat zorgde voor het einde van het Repair Café Biddinghuizen. ‘Mensen die daar anders over denken en wel mogelijkheden zien, worden uitgenodigd om contact op te nemen via de contactpagina van de website: www.repaircafe.biddinghuizen.org. Die blijft nog een poosje in de lucht.’

!