Lowlands 2022.
Lowlands 2022. Foto: Wouter Foppen

Lowlands moet optreden cancellen, reacties niet van de lucht

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Het Noord Nederlands Orkest zou in de Alpha de laatste dag van Lowlands aftrappen, maar door dat optreden is een streep gezet. Nachtelijke voorbereidingen voor de show van Stromae liepen namelijk uit. 

De organisatie was zaterdag op zondag bezig met de voorbereidingen voor de show van de Belgischce artiest, maar kreeg het niet voor elkaar om dat op tijd te voltooien. ‘Als gevolg van een onverwachte uitloop bij de nachtelijke voorbereidingen van de Stromae show, komt het allereerste optreden van de Lowlands zondag te vervallen’, meldt de organisatie zondagochtend. ‘Tot onze grote spijt’. 

Reacties

De reacties op social media zijn niet bepaald positief. ‘Oei wat slordig en een flinke domper’, schrijft Yoni Huurman. ‘Deze sector heeft het al zwaar genoeg, wat jonge mensen voor zich winnen is lastig genoeg. Bravo of Heineken heeft toch ook een podium’, stelt ‘Marley Marleenski’. Claudia van Parijs snapt ook weinig van het besluit. ‘Lees ik dit goed? Door de voorbereidingen op afsluiter Stromae wordt een heel orkest geannuleerd? Serieus? Als dat zo is, is dat wel ontzettend sneu voor het orkest….’ 

Frenna Deluxe is zondag zodoende de opening in de Alpha. Die show start om 14.00 uur.