Het feest wordt gevierd in de sporthal van De Binding.
Het feest wordt gevierd in de sporthal van De Binding. Foto: Wouter Foppen

Na jaren niks luidt Biddinghuizen nieuwe jaar weer in met feestje

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Een vergane traditie keert met oud en nieuw weer terug in Biddinghuizen: een feestje. Stichting De IJsvogel en de werkgroep 60 jaar Biddinghuizen hebben besloten om in De Binding het nieuwe jaar feestelijk in te luiden, ook omdat het dorp in 2023 haar 60-jarig bestaan viert. “In eerste instantie organiseren we het een keer”, duidt Teun van Beek namens De IJsvogel. 

In Biddinghuizen was het jarenlang een traditie om het nieuwe jaar in te luiden in het Koetshuis, maar vanwege teruglopende belangstelling verdween dat feestje op een gegeven moment van de kalender. Van Beek en zijn kompaan Dennis van der Jagt, beide actief voor De IJsvogel, spraken meer dan eens tegen elkaar uit dat ze toch graag weer eens een feestje met oud en nieuw wilden organiseren en Van Beek hakte de knop door: 2023 moet het jaar worden waarin die traditie (even) terugkeert. 

Dat besluit viel onder andere omdat Biddinghuizen in 2023 haar 60-jarig bestaan viert. “En dat moet je goed beginnen”, vindt Van Beek. Onder de naam ‘The return of Neptunes’, verwijzend naar de soos van vroeger, wordt er in de sporthal van De Binding een feestje gebouwd. “De mensen kunnen een boel gezelligheid verwachten”, vertelt Van Beek. “Het is voor jong en oud. We beginnen wat rustiger met de DJ’s Wilco en Ane, gedurende de avond wordt het steeds moderner. En tja, dat levert ook een boel herrie op.”

Eenmalig?

In principe is het feestje met oud en nieuw een eenmalig iets. Al houdt Van Beek een slag om de arm. “Als het een groot succes wordt, dan weet je het nooit. Maar in eerste instantie organiseren we het één keer.”

Er is in De Binding plaats voor 500 mensen, de ticketverkoop is inmiddels begonnen en op de eerste dag werden er al wat kaarten verkocht. Dat in tegenstelling tot bijvoorbeeld de feestweek in Biddinghuizen, als de kaartverkoop vaak later op gang komt. Van Beek denkt dat dit feestje in de smaak valt en hoopt dat de organisatie op een gegeven moment ‘nee moet verkopen’. Maar waarom wordt dit feestje wel een succes, terwijl de traditie juist verdween vanwege de teruglopende belangstelling? 

“Hoe zal ik dat eens omschrijven?”, gniffelt Van Beek wat. “Ik denk juist omdat het een tijdje niet meer is georganiseerd. Mensen worden misschien soms wel eens ergens moe van, willen iets anders. En nu hebben ze weer zoiets van: vroeger was het hartstikke leuk, laten we nu ook gaan.”

Programma

Het programma start na de jaarwisseling om 0.30 uur, als DJ Ane en DJ Wilco samen op het podium verschijnen. Vervolgens gaan ook DJ Rico en DJ Pepijn het publiek nog vermaken. Kaarten zijn voor 7,50 euro te koop via deze pagina.


Herma Overmars tijdens haar laatste werkdag.
Herma Overmars na 25 jaar bij Zuyver Juweliers met pensioen 17 uur geleden
Afbeelding
Agenda woensdag: Voorleesfeest in Dronten, energieloket in Biddinghuizen 17 uur geleden
Burgemeester Jean Paul Gebben
Overlast door dronkaards, verwarde personen en zwervers komt van 3 of 4 mensen 18 uur geleden