Het feest zou plaatsvinden in De Binding.
Het feest zou plaatsvinden in De Binding. Foto: Wouter Foppen

Streep door het nieuwjaarsfeest in Biddinghuizen

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Stichting De IJsvogel en de werkgroep 60 jaar Biddinghuizen hebben een streep gezet door het nieuwjaarsfeest in Biddinghuizen. Beide partijen melden dat het niet lukte om facilitaire zaken geregeld te krijgen, waardoor de plannen de prullenbak in zijn gegaan. Dit geldt ook voor de nieuwjaarsduik in het dorp. 

Na jaren van afwezigheid zou de traditie van een nieuwjaarsfeest in Biddinghuizen terugkeren, vooral omdat het dorp in 2023 haar 60-jarig bestaan viert. Het nieuwjaarsfeest zou het startpunt zijn van de festiviteiten, maar De IJsvogel en de werkgroep hebben moeten besluiten om het feest te cancellen. “Reden hiervoor is dat we enkele facilitaire zaken niet in zo’n kort tijdsbestek geregeld konden krijgen. Hierdoor was een veilig evenement niet te waarborgen, waardoor we helaas deze keuze hebben moeten maken”, meldt de organisatie in een mail aan de kaartverkopers.

Geld terug

Meerdere Biddinghuizenaren hadden al een kaart gekocht voor het nieuwjaarsfeest. Dit geld wordt teruggestort, zo laten de organisatoren weten.