Het feest zou plaatsvinden in de sporthal van De Binding.
Het feest zou plaatsvinden in de sporthal van De Binding. Foto: Wouter Foppen

Nieuwjaarsfeest: over veiligheid en tegenvallende kaartverkoop

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - BIDDINGHUIZEN – Stichting De IJsvogel en de werkgroep 60 jaar Biddinghuizen zetten op kerstavond een streep door het nieuwjaarsfeest in De Binding. Als reden werd opgegeven dat facilitaire zaken niet geregeld konden worden, maar waar gaat dat precies over?

Teun van Beek, onderdeel van zowel De IJsvogel als de werkgroep, houdt zich wat bovenstaande vraag betreft een beetje op de vlakte. Hij stelt dat hij van alles kan noemen, maar dat niet wil doen. “Laten we het erop houden dat de veiligheid van de bezoekers in het geding kwam.”

Toch noemt Van Beek ook nog een andere reden: de tegenvallende kaartverkoop. Niet dat het voor hem een verrassing was dat de Biddinghuizenaren het in de voorverkoop af lieten weten, maar toch was het een van de redenen om het feest te annuleren. “In Biddinghuizen is dat altijd zo, in de voorverkoop is het niet zo druk. Het komt vaak pas kort voor het feest en daar gokten we nu ook op. Maar meerdere partijen hadden een minimale eis en daar konden we niet aan voldoen. Dan gaat het ‘m niet worden.”

Later in het jaar

Voor nieuwjaarsnacht is het feest dus van de kalender, maar helemaal uit het hoofd zetten doet Van Beek het nog niet. “Misschien dat we het ergens later dit jaar nog neerzetten, dat zou kunnen. Maar het besluit is nog heel vers en jong.”