Afbeelding
Foto: aangeleverd

69 inwoners Biddinghuizen samen aan valentijnsdiner bij chinees

Biddinghuizen

Valentijnsdiner voor vriendschap

groot succes

BIDDINGHUIZEN - Chinees-Indisch restaurant Jade City stond maandagavond in het teken van Valentijnsdag en vriendschap. Maar liefst 69 inwoners van Biddinghuizen deelden een gezellige maaltijd en kwamen in contact met buurtgenoten.

Het diner was een lokaal initiatief van kapsalon Beautiful Change, Jade City en Albert Heijn Jan Schuurhuis. Zij schakelden de sociale organisatie Vraagelkaar in, die zich al jaren inzet om buurtgenoten aan elkaar te verbinden. Projectleidster Trudy Stoker van Vraagelkaar vertelt: “Het was prachtig om te zien hoe iedereen aanspraak had deze avond. Veel mensen vinden het toch spannend om naar zo’n avond te komen, maar werkelijk iedereen had een leuk gesprek wat ook leidde tot afspraken tussen deelnemers.”

Zo was er een dame op leeftijd die heel graag kaarten maakte. Dat lukte haar alleen zelf niet meer. Toevallig was er ook een groepje dames die wekelijks samen kaarten maken. Eén van deze dames wilde mevrouw graag helpen. Bij het uitwisselen van de gegevens bleek ze zelfs onder haar te wonen!’ Zo ontstonden meer spontane contacten en werden veel nummers uitgewisseld. Een deel van de groep kon er geen genoeg van krijgen bleef spontaan hangen voor een gezellige borrel. Stoker: ‘Voor ons is het belangrijk dat het niet bij deze ene actie blijft en we nog meer buurtbewoners aan elkaar kunnen verbinden.’

Het volgende evenement staat alweer op het programma: het VraagelkaarCafé op 6 maart in de Meerpaal Dronten. ‘We organiseren dan voor alle inwoners van Dronten, Swifterbant en Biddinghuizen een gratis High Tea en heel veel leuke workshops. De eerste carpoolafspraken vanuit Biddinghuizen zijn gisteravond al gemaakt en we hopen ook dan weer heel veel mensen te mogen verwelkomen!’

Wandelen, fietsen, gezellig iets drinken, een museum bezoeken. Doe je dat ook het liefst met iemand samen? Of hou je van gewoon even bijkletsen, per telefoon of whatsapp? Via Vraagelkaar kom je in contact met buurtgenoten die bij je passen. Zo ontdek je dat vriendschap, steun en sprankjes geluk altijd dichtbij zijn. Meedoen of aanmelden voor het Vraagelkaarcafé in de Meerpaal? Vraagelkaar.nl/cafes, vraag@vraagelkaar.nl of bel naar 0321-314803.

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 7 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 7 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 8 uur geleden