Afbeelding
Foto: CMEPinky

Maris Sonores weer langs de deuren met potgrond

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Het is nu nog koud maar de natuur wordt alweer wakker. En dat levert bij veel mensen alweer lentekriebels op. In Biddinghuizen houdt dat in dat muziekvereniging Maris Sonores weer langs de deuren gaat om potgrond te verkopen.

Dit jaar bellen leden van de vereniging aan op zaterdag 11 maart. “Twee jaar lang konden we fysiek niet langs de deuren en hebben we allen vooraf bestelde zakken rondgebracht”, vertelt de voorzitter. “Daardoor hebben we minder zakken potgrond verkocht dan we eerder deden. We zijn nu dan ook heel blij dat we gewoon door het dorp kunnen.”

Met de opbrengst van de verkoop kan Maris Sonores haar activiteiten bekostigen. Hier worden instrumenten van gekocht, muziek aangeschaft en staat er een professionele, kundige dirigent voor het orkest. De zakken van 40 liter worden verkocht voor 5 euro per stuk met een aanbieding van drie zakken voor 13 euro.” 

Veel mensen steunen ons op deze manier en daar zijn we erg blij mee. We zijn toch een vereniging van en voor het dorp. Maar naast deze steun zijn we ook op zoek naar nieuwe muzikanten”, besluit de voorzitter. “Het maakt niet uit of je ervaren bent of juist begint met muziek maken. Er is altijd wel een plekje.” 

Wie nieuwsgierig is naar Maris Sonores kan komen kijken op de repetities op maandagavond in de kerkzaal in de Voorhof.

Riena Tienkamp, Arjen Gerritsen, Piet Boer en Peter van Bergen (v.l.n.r.).
Route langs vijftien kunst- en cultuurobjecten: "Bekijk het in de Oostrand" 3 uur geleden
Swift'64 speelt voor de nacompetitie thuis tegen Enter Vooruit.
Wat is er dinsdag te doen? Swift'64, sociale veiligheid, computerspelen 4 uur geleden
Wethouder Peter van Bergen (Leefbaar Dronten).
B&W vragen meer tijd voor beantwoorden lastige vragen over arbeidsmigranten de regt 4 uur geleden