Afbeelding
Foto: eigen foto

Biddinghuizen is zeven tiny houses rijker

Biddinghuizen

DRONTEN – Zaterdag 27 mei opent burgemeester Jean Paul Gebben de tiny houses in Biddinghuizen. Bewust en duurzaam leven in en met de natuur, zelfvoorzienend in water en elektra, een zo klein mogelijke ecologische footprint, de omgeving betrekken en verminderen van eenzaamheid door de leeftijden te mixen, dat is de visie van de Tiny house pilot in Biddinghuizen.

De eerste zeven tiny houses van Klein Wierse in Biddinghuizen staan er. Op 27 mei vindt op het terrein naast De Graafschap de eerste open dag plaats. Van 12.00 uur tot 15.00 uur zijn alle huisjes toegankelijk voor geïnteresseerden. De koffie en thee staan klaar. Wel een eigen mok meenemen. 

De eerste gesprekken tussen de initiatiefnemers en gemeente Dronten vonden plaats in 2019. Voorzitter Duco van Dijk spreekt van constructieve gesprekken die leidden tot de pacht van een stuk grond van 7.000m2. Tijdens de Open dag zijn drie van de tien woningen nog in aanbouw. ‘Met de open dagen hopen we de samenleving te inspireren met onze leefstijl, niet alleen door klein te wonen maar ook door er bewust voor te kiezen zo duurzaam mogelijk te leven.’

Tiny houses zijn kleine huizen voor permanente bewoning. Zo’n huis telt maximaal 50 vierkante meter leefoppervlakte en is maximaal vier meter hoog. De woningen voorzien in de groeiende behoefte om kleiner te wonen. Tiny houses zijn zoveel mogelijk zelfvoorzienend waar het gaat om water en elektriciteit. Ze zijn gebouwd van natuurlijke en/of hergebruikte materialen.

Meer informatie www.tinyhousesdronten.nl