Het acht-uurjournaal toonde gisteravond Frans Timmermans in Biddinghuizen.
Het acht-uurjournaal toonde gisteravond Frans Timmermans in Biddinghuizen. Foto: screenshot NOS Journaal

Ouderen Biddinghuizen tegen Frans Timmermans: Gevoel dat ze ons over het hoofd zien

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - GroenLinks/PvdA-lijsttrekker Frans Timmermans bracht dinsdag een bezoek aan De Binding in Biddinghuizen. Daar bleek dat ouderen bezorgd zijn over recente ontwikkelingen in het dorp. Het gevoel over het hoofd gezien te zijn bleek de mensen nog altijd bezig te houden.

De delegatie van de landelijke Partij van de Arbeid, waaronder Frans Timmermans, hoopte in Biddinghuizen iets mee te krijgen van wat er leeft buiten de Randstad.  Zij schoven aan bij de Open Tafel. Dit is een al ruim 31 jaar in Biddinghuizen bestaande activiteit, waarbij vrijwilligers een maaltijd koken voor zo’n vijftig alleenstaande oudere dorpsbewoners. 

Sloop Koetshuis

„Over de landelijke politiek bleken niet alle ouderen even spraakzaam te zijn”, vertelt één van de aanwezige vrijwilligers van Open Tafel, „Wat hen wel hoog zat en wat ze graag wilden delen was hoe een zo gewenste dorpsactiviteit als de Open Tafel niet meer in de oude vorm mogelijk bleek toen Het Koetshuis gesloopt ging worden.”

In het nieuwe multifunctionele gebouw De Binding was geen keuken die door vrijwilligers gebruikt kon worden: „Het gevoel over het hoofd gezien te zijn bleek de mensen nog altijd bezig te houden. Dit ondanks de oplossing die met steun van de gemeente gevonden is waardoor men toch eens per week in De Binding samen kan eten.”

Afbeelding
Feestje met Time Bandits en dj Gerard Ekdom op binnenplein van De Meerpaal 16 uur geleden
Windplan Blauw.
Raad van State kan maar moeilijk tot uitspraak komen over Windplan Blauw 16 uur geleden
Feest bij de Warmonderhof.
Wat is er zondag te doen? Eeuwfeest Warmonderhof, Opwekking, tennis 17 uur geleden