Heleen van Els krijgt de speld opgeprikt.
Heleen van Els krijgt de speld opgeprikt. Foto: Dorpsbelangen

Gouden IJsvogel Biddinghuizen voor muzikale verbinder Heleen van Els

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Dorpsbelangen Biddinghuizen verraste Heleen van Els tijdens de najaarsvergadering met de Gouden IJsvogel 2023. Voorzitter Dyane van Bavel reikte de erespeld uit. “Heleen van Els legt vooral op muzikaal gebied verbinding en daarom betekent zij veel voor het dorp”, aldus Dorpsbelangen.

Elk jaar reikt Dorpsbelangen haar Gouden IJsvogel uit aan iemand die van waarde is voor de dorpsgemeenschap. Deze keer gebeurde dat met speeches van de muzikale dorpsgenoten Els Renne en Mirjam Bastiaanse.

Bel Canto

Toen Heleen van Els 25 jaar geleden in Biddinghuizen kwam wonen, sloot zij aan bij het koor Bel Canto. Ze begeleidde kerkdiensten en organiseerde de nachtwake en het schrijven en uitvoeren van eigen composities. “Zij staat niet alleen als muzikaal leider, maar ook verbinder bekend”, schrijft Dorpsbelangen. 

Tijdens de coronaperiode ging ze met muzikanten en zangers bij mensen langs die wat te vieren hadden. Ze brachten op de stoep of het terras een felicitatie met muzikale omlijsting. Op de tijdelijke noodopvang bij Walibi maakt ze muziek samen met de bewoners.

Dementie

Sinds een jaar begeleidt Heleen van Els de Zingcirkel voor mensen die alleen zijn of met dementie. Met haar eigen Heleen van Els Stichting initieert zij kunstzinnige projecten in en rondom Biddinghuizen.

Daarnaast gaat zij met andere vrijwilligers voor in vieringen van de parochie. Ook nam ze het initiatief voor het zebrapad in regenboogkleuren vlakbij kerkcentrum de Voorhof.