Afbeelding
Foto: Bruno

Biddinghuizen mag handen dichtknijpen met drie relatief jonge huisartsen

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Er is in Nederland een tekort aan huisartsen. Veel patiënten hebben geen vaste huisarts. Biddinghuizen vormt daarop een uitzondering. Met de komst van Lennart Donswijk zijn er volgens de huisartsenpraktijk nu drie relatief jonge huisartsen: “Waarmee de zorgtoekomst voor Biddinghuizen en omgeving er voorlopig gezond uitziet.”

Naast Iris Van Wijk-Verschuure en Arjan Viezee trad Lennart Donswijk onlangs toe tot de maatschap van huisartsenpraktijk Biddinghuizen. Hij was er daarvoor anderhalf jaar waarnemer. “Daarmee zijn er nu drie praktijkhouders en twee vaste waarnemend huisartsen, en is het team weer volledig op sterkte”, aldus de praktijk in een persbericht.

Spreekuurondersteuner

De doktersassistentes in Biddinghuizen zijn volledig opgeleid. Dit najaar rondden twee assistentes daarnaast de aanvullende opleiding Spreekuurondersteuner Huisarts af. 

Om de bereikbaarheid verder te verbeteren is de praktijk digitaal gaan werken voor bijvoorbeeld het herhalen van vaste medicatie, het inkijken van dossiers, het stellen van niet-urgente vragen en het maken van niet-urgente afspraken.

Afbeelding
Veilig Verkeer geeft 50-plussers gratis fietsles in Dronten 6 uur geleden
Avondvierdaagse Dronten.
Agenda maandag: Avond over geluid windparken, inschrijven voor avondvierdaagse 6 uur geleden
Wethouder Siert Jan Lap
Personeelsstop is eerste bezuiniging van Dronten op weg naar 'ravijnjaar' 2026 7 uur geleden