Afbeelding
Foto: Open Boerderijdagen

Familie Boer De Reus aan Oldebroekerweg doet mee aan Open Boerderijdagen

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Het melkveelbedrijf van Piet Boer (64), Tineke de Reus (62) en hun zoon Sander (27) doet op tweede pinksterdag (20 mei, 10 uur) mee aan de Open Boerderijdagen. “Tijdens leuke en leerzame activiteiten op en rond de boerderij kan jong en oud het boerenleven van dichtbij ervaren”, aldus organisator Campina.

Het bedrijf is gevestigd aan de aan de Oldebroekerweg 2, vlakbij de Elburgerbrug. “We melken ruim 180 koeien en hebben ongeveer 90 jonge dieren in opfok”, melden de agrariërs, “We melken onze koeien twee keer per dag in een melkstal met 28 individuele melkplaatsen, waar we de koeien zij aan zij melken.”

Eigen boerenzuivel

“Met 88 hectare grond tot onze beschikking, verbouwen we diverse gewassen, zoals gras, maïs, tulpen en uien. Een bijzonder stuk van 13 hectare is vogeltjesland, waar we aan agrarisch natuurbeheer doen”, vervolgt het gezin, “Daarnaast maken we eigen boerenzuivel, zoals boter, karnemelk, kefir, kwark en yoghurt. Dit verkopen we in onze boerderijwinkel.”

De Campina Open Boerderijdagen beleven hun 17de editie. Op hemelvaartsdag en tweede pinksterdag openen 70 melkveebedrijven verspreid door heel Nederland hun erf voor publiek.

De boeren laten zien waar zuivelproducten vandaan komen. “Daarnaast tonen melkveehouders aan de hand van speelse en leerzame activiteiten wat zij doen op het gebied van duurzaamheid.”

Melkpak bowlen

Er is deze dagen van alles te doen en te leren: “Zo kunnen bezoekers melkpak bowlen, een puzzel maken met zonnepanelen en tegen elkaar strijden in een ‘melkweg race’.”

“Ook kunnen liefhebbers zich laten schminken of deelnemen aan een (blinde) proeverij in de zuivelbar. Bij aankomst op de boerderij krijgen kinderen een Campina Doeboek vol met weetjes en spelletjes en uitleg over de Open Boerderijdagen en alle activiteiten.”

Oldebroekerweg 2:


Boomklever
Dronten Natuurlijk | Boomklever, een kleurrijke acrobaat Dronten Natuurlijk 12 uur geleden
Winkelcentrum Suydersee.
Aantal 'fysieke winkels' in Dronten nam vorig jaar met 5,9% toe 12 uur geleden
Gamefestival.
Wat is er vrijdag te doen? Gamefestival, luister- en e-boeken 13 uur geleden